Tarih: 16.06.2017 10:18

Lavrov: Rusya, çıkarlarını cepheleşme üzerinden savunmuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Başkent Moskova´da Rusya Asya ve Afrika Halklarıyla Dayanışma ve İşbirliği Komitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Lavrov, 'Rusya, Asya ve Afrika ülkeleriyle birlikte egemen devletlerin iç işlerine müdahale edilemeyeceğini, her halkın seçim hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini ve darbe yoluyla rejim değişikliğinin kabul edilemez olduğunu savunuyor' dedi. 

Bu hususların tüm ülkelerin önünde bulunan ilkesel görevler olduğuna işaret eden Lavrov, bu hedeflere ulaşmanın uzun süre alacağının anlaşılması gerektiğinin altını çizdi. 

´ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE FİKİR BİRLİĞİ OLUŞMASINI İSTİYORUZ´

Birkaç yüzyıldır ´uluslararası ilişkilerde at koşturan´ ülkelerin bu rolü terk etmekte isteksiz olduğunu ancak bu ülkelerin eskiden olduğu gibi rahat hareket edemeyeceğini de kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı, 'Ancak bizim ülkelerimiz (Rusya ile Asya ve Afrika ülkeleri) bu tutumu benimsemiyor. Bizler, çıkarlarımızı cepheleşme üzerinden savunmuyoruz. Elbette bizler adil yolları tercih ediyoruz ve uluslararası ilişkilerde fikir birliği oluşmasını istiyoruz. Bu da ancak karşılıklı saygı, diyalog ve çıkar dengesiyle sağlanabilir' ifadelerini kullandı.    




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —