• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Lavrov: Rusya, Ermenistan´daki gelişmelerden endişe duyuyor

Lavrov: Rusya, Ermenistan´daki gelişmelerden endişe duyuyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan´da yaşanan gelişmelerin Erivan´daki yeni hükümetin eski siyasetçileri soruşturmayacağı yönündeki açıklamalarıyla çeliştiğini söyledi.

 

1 Mart 2008´deki protesto gösterileri sırasında çıkan olaylarla ilgili dava hakkında yorumlarda bulunan Lavrov, yeni hükümetin daha önce yaptığı açıklamalarla çelişen bir tutum içinde olduğunu vurguladı. 

Rusya´nın, müttefiki Ermenistan´da her zaman istikrar olmasına ilgi duyduğunu belirten Lavrov, 'Bu nedenle, orada yaşananların bizleri endişelendirmemesi imkansız. Mevcut duruma Ermenistan´ın yer aldığı eski Sovyet coğrafyasındaki örgütlerin normal işleyişi açısından da bakıyoruz' dedi.

Rusya yönetiminin endişelerini Erivan´la paylaştığını aktaran Lavrov, durumun yapıcı bir seyirde ilerlemesini umduklarının altını çizdi.

Lavrov, mayıs ayında Ermenistan´da yaşanan siyasi krizin ülkedeki tüm siyasi güçlerin katılımıyla barışçıl şekilde çözülmesini Rusya´nın memnuniyetle karşıladığını da anımsatarak 'Başta yeni Ermeni yönetimi olmak üzere tüm siyasi güçlerin bu tür birleştirici yaklaşım izlemesini ve ulusal uzlaşıyı güçlendirmesini umuyoruz' diye ekledi.

2008´de yapılan ve Serj Sarkisyan´ın kazandığı seçimlerden sonra protestocular seçimde usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle gösteriler düzenlemiş, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle 10 kişi hayatını kaybetmişti. Söz konusu seçimle Koçaryan görevi Sarkisyan´a devretmişti.

Mahkeme, anayasal düzeni ihlal etmekle suçlanan eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan hakkında tutuklama kararı vermişti.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor