Tarih: 07.07.2017 09:41

Lavrov: Rusya, terörle mücadelede Fransa ile işbirliğine hazır

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın terörle mücadelede Fransa ile işbirliğine hazır olduğunu belirten Lavrov, uluslararası terörizmin bir numaralı düşman olduğunu ve onunla mücadele etmek için diğer her şeyin kenara bırakılması gerektiğini belirten Fransa Dışişleri Bakanı ile aynı fikirde olduğunu belirtti. 

Lavrov, “Terörle mücadele alanında işbirliğimizi, hem deneyimlerimizin bulunduğu ikili formatta, hem de başta BM olmak üzere çok taraflı platformlarda geliştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKE, CENEVRE SÜRECİ İLE İLGİLİ YAKLAŞIMLARINI KARŞILAŞTIRDI

Lavrov ayrıca Rusya ve Fransa´nın Cenevre´de yapılan Suriye görüşmeleri ile ilgili yaklaşımlarını karşılaştırdıklarını bildirdi.

Lavrov, “Suriye hükümet yetkililerinin ve ana muhalefet gruplarından temsilcilerin toplanacağı Cenevre´de, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura´nın başkanlığında yeniden başlayacak olan görüşmelere ilişkin yaklaşımlarımızı karşılaştırdık” diye konuştu.

´2+2 FORMATINDAKİ DİYALOĞU YENİDEN BAŞLATMAK İSTİYORUZ´
 
Rusya´nın Fransa ile 2+2 formatındaki diyaloğu yeniden başlatmak istediğini söyleyen Lavrov, “Bir süre önce ülkelerimiz arasında oluşturulan işbirliğimizin diğer bazı mekanizmalarının da tam anlamıyla çalışmaya başlamasını istiyoruz. Bu mekanizmalar, hem iki ülkenin başbakanlarının başkanlık ettiği hükümetler arası komisyon, hem parlamentolar arası büyük komisyon, hem de dışişleri ve savunma bakanlarının katılımıyla oluşturulan işbirliği ve güvenlik konseyi, yani 2+2 formatı” ifadelerini kullandı.

RUSYA VE FRANSA UKRAYNA´DAKİ DURUMUN ÇÖZÜMÜ İLE İLGİLİ ORTAK GÖRÜŞE SAHİP

Rusya ve Fransa´nın Ukrayna´daki durumun çözümü ile ilgili ortak görüşe sahip olduklarını söyleyen Lavrov, “Fransa ile Ukrayna´daki çözümün altyapısı konusunda fikir farklılığımız bulunmuyor, bunun hızlı bir şekilde yapılması gerektiği konusunda da hemfikiriz…. Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko´nun daha önce Paris´te ve bu günlerde (ABD Dışişleri Bakanı) Rex Tillerson ile gerçekleştirdiği temasların Ukrayna yönetimine sorumluluğunun bilincine varma ve Minsk anlaşmalarının kendi üzerine düşen kısmını yerine getirme konusunda yardımcı olmasını umarım” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —