Tarih: 09.03.2017 19:18

Lavrov, Rusya´nın askeri potansiyelini orantısız olarak arttırdığına dair iddiaları yalanladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın konferansında konuşan Lavrov, 'Rusya´nın batı bölgelerinde orantısız olarak askeri gücümüzü arttırdığımıza dair iddialar konusunda, bizdeki istatistiklerin farklı olduğunu biliyorsunuz' dedi. 

Lavrov, suçlamalar yönlendirmektense Rusya — NATO konseyi çerçevesinde toplanılıp, ‘Avrupa-Atlantik güvenliği alanında´ durumun gözden geçirilmesini ve ‘hangi ülkenin nerede ve hangi sistemleri bulundurduğunun listelenmesini´ önerdi.

‘RUSYA VE NATO, TATBİKATLAR İLE İLGİLİ TEMKİNLİ BİLGİ ALIŞVERİŞİNE BAŞLADI´

Rusya ve NATO´nun askeri tatbikatlar ile ilgili temkinli bilgi alışverişine başladığını söyleyen Lavrov, 'Sağduyunun ilk ışıltıları fark ediliyor. Bir taraftan Rusya´nın müttefikleriyle, diğer taraftan da NATO ülkelerinin gerçekleştirdiği tatbikatlar ile ilgili temkinli de olsa bilgi alışverişine başlandı' dedi. 

‘GÜÇLERİN DAĞILIMI RUSYA — NATO KONSEYİNDE GÖRÜŞÜLMELİ´

Rusya ve NATO arasındaki bilgi alışverişinin faydalı olduğunu söyleyen Lavrov, 'Ancak ileride atılacak adımlar için, eğer durumun normale dönmesini istemeyen birileri sadece Rusya´yı suçlamak istemiyorsa, askeri yetkililerimizin bir araya gelip hangi ülkenin Avrupa´nın hangi bölgesinde ne kadar askeri gücünün ve silahının olduğunun belirlemeleri gerekiyor' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —