• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Lavrov: Rusya´nın, Fransa ve Almanya seçimlerine nüfuz ettiği haberler, hayal ürünü

Lavrov: Rusya´nın, Fransa ve Almanya seçimlerine nüfuz ettiği haberler, hayal ürünü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Fransa ve Almanya´daki seçim süreçlerine nüfuz ettiğine dair iddiaları ‘hayal ürünü´ olarak nitelendirdi.

 

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Askeri Akademisi´nde öğrencilere hitap eden Lavrov, 'Rusya, Fransa ve Almanya´daki seçim süreçlerine müdahale etmiyor. Bu ülkelerdeki halkların seçimine saygı duyacağız ve seçilen her liderle işbirliği yapacağız' dedi. 

´HER HALKIN SEÇİMİNE SAYGI DUYUYORUZ´

Avrupa basınında yer alan bu konuya dair yazı ve haberlerin ‘kesinlikle hayal ürünü´ olduğunu vurgulayan Lavrov, şu ifadeleri kullandı: 'ABD seçimlerinde olduğu gibi, Almanların, Fransızların ve diğer halkların seçimlerine saygı duyuyoruz. Diğer ülkelerde halk tarafından seçilen liderlerle çalışmaya hazırız.'

´ADAYLARIN RUSYA´YA YAKLAŞIMLARINA DİKKAT EDİYORUZ´ 

Öte yandan Lavrov, adayların seçim sürecinde yaptıkları ‘Rusya ile işbirliğine ilişkin açıklamaları´na da dikkat ettiklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, cepheleşme sürecini devam ettirmek yerine işbirliği yapmak isteyenlerle çalışmanın daha kolay olacağının da altını çizdi.   



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor