Tarih: 25.04.2017 16:08

Lavrov: Rusya´nın Taliban´ı silahlandırdığı iddiaları asılsız

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington´daki ABD´li askerlerin ve Afganistan´ın bulunduğu bölgedeki ABD birliklerine komutanlık eden askeri yetkililerin dile getirdiği 'Rusya Taliban´a silah gönderiyor' iddialarını yalanladı. Lavrov iddilar için 'profesyonellikten uzak ve asılsız açıklamalardır' dedi. 

Washington´da istihbarat toplama faaliyeti yürüten yetkililerin, iddiaların yalan olduğunu çok iyi bildiklerini de kaydeden Lavrov, iddialara ilişkin tek bir kanıt dahi sunulmadığını vurguladı.

ABD´nin Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral John Nicholson, Taliban´ın Rusya tarafından desteklendiğine dair iddiaları tekzip edemeyeceğini söylemişti.

SCAPACROTTI DE BENZER İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Daha önce de Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti, Rusya´nın Afganistan´da Taliban ile işbirliği yaptığını ve örgüte silah gönderdiğini iddia etmişti.
Scaparrotti´nin iddialarını yanıtlayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'ABD´li devlet kurumlarının aksine, Rusya Savunma Bakanlığı, BM´nin terörist ilan ettiği silahlı örgütlere silah sevk etmedi ve edemez' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —