• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Lavrov: Rusya´nın Taliban´ı silahlandırdığı iddiaları asılsız

Lavrov: Rusya´nın Taliban´ı silahlandırdığı iddiaları asılsız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD´den yöneltilen Moskova´nın Taliban´ı silahlandırdığına dair iddiaları asılsız ve yalan olduğunu belirtti.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington´daki ABD´li askerlerin ve Afganistan´ın bulunduğu bölgedeki ABD birliklerine komutanlık eden askeri yetkililerin dile getirdiği 'Rusya Taliban´a silah gönderiyor' iddialarını yalanladı. Lavrov iddilar için 'profesyonellikten uzak ve asılsız açıklamalardır' dedi. 

Washington´da istihbarat toplama faaliyeti yürüten yetkililerin, iddiaların yalan olduğunu çok iyi bildiklerini de kaydeden Lavrov, iddialara ilişkin tek bir kanıt dahi sunulmadığını vurguladı.

ABD´nin Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral John Nicholson, Taliban´ın Rusya tarafından desteklendiğine dair iddiaları tekzip edemeyeceğini söylemişti.

SCAPACROTTI DE BENZER İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Daha önce de Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti, Rusya´nın Afganistan´da Taliban ile işbirliği yaptığını ve örgüte silah gönderdiğini iddia etmişti.
Scaparrotti´nin iddialarını yanıtlayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'ABD´li devlet kurumlarının aksine, Rusya Savunma Bakanlığı, BM´nin terörist ilan ettiği silahlı örgütlere silah sevk etmedi ve edemez' demişti.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor