• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Lavrov: Siber saldırılarla ilgili Rusya´ya yönlendirilen suçlamaların tümü yersiz

Lavrov: Siber saldırılarla ilgili Rusya´ya yönlendirilen suçlamaların tümü yersiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya´yı Moskova´ya yersiz suçlamalar yönlendirmekten vazgeçmeye çağırdı ve Rusya´nın kanıtların sunulması halinde her türlü iddialar üzerine görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

 

Almanyalı mevkidaşı Sigmar Gabriel ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Lavrov, Alman yetkililerin Rusya´yı sürekli olarak Almanya´ya karşı siber saldırı düzenlemek ve ülkedeki seçimleri etkilemeye çalışmakla suçladıklarını söyledi. 

Rus bakan, 'Suçlamaların tümü yersiz. Tüm sorunlarla ilgili suçluların Rusya´da aranmaktan vazgeçilmesi, ülkelerimizin arasındaki ilişkiler bakımından faydalı olabilir' diye konuştu.

Rusya´nın hiçbir konuda görüşmeyi reddetmediğini kaydeden Lavrov, 'Almanya´da herhangi biri Rusya´nın eylemleri, Rusya´nın şu veya bu süreçlere dâhil olduğu konusunda soru soracak veya şüphelenecek olursa, Alman meslektaşlarımız somut kanıtlarla her zaman bize başvurabilir ve o durumda biz her konuyu görüşmeye ve incelemeye hazır olacağız' ifadelerini kullandı.

 

 



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor