• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

Lavrov: Şimdiki durum, Suriye krizinin çözümü için uygun

Lavrov: Şimdiki durum, Suriye krizinin çözümü için uygun

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye´deki krizin fiilen çözümü noktasında şartların eskisine göre daha uygun lduğunu açıkladı. Lavrov ayrıca, ABD yönetiminin Obama dönemindeki tutumunu da eleştirdi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ile ilgili ilerlemeler konusunda tahminde bulunmak için henüz erken olduğunu, ancak şimdiki durumun krizin fiilen çözülmesi için eskisine göre daha uygun olduğunu kaydetti.

Lavrov, Rus NTV kanalına verdiği röportajda, Suriye´deki çözüm ile ilgili çalışmaların başlangıcına geçtiğimiz eylül ayında yaklaşıldığını hatırlatarak, şimdiki durumun ise krizin fiilen çözümüne yönelik fiili çalışmaların yapılması için eskisine göre daha uygun olduğunu vurguladı. 

´OBAMA YÖNETİMİ ANLAŞMALARA UYMA YETENEKSİZLİĞİNİ ORTAYA KOYDU´

Rus bakan, “Ancak Amerikalılar önceden üzerinde mutabık kaldığımız anlaşmayı uygulayamadı. Böylelikle daha önceden üzerinde anlaşmaya vardığımız, sonra da kendilerinin hiçbir şey yapamadıkları birçok konuda Obama yönetimi ‘anlaşmalara uyma yeteneksizliğini´  bir kez daha ortaya koydu. Biz harekete geçmek gerektiğini anladık (buna şok terapisi de diyebilirsiniz) ve Rus-Türk ilişkilerinin sunduğu imkânı kullandık. Türkiye´nin önceden ve şimdi sahadaki birçok komutanın üzerinde etkisi olduğunu bilerek, savunma bakanlıklarımızın kanalıyla ateşkes konusunda anlaşma sağladık” ifadelerini kullandı.



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor