Tarih: 21.04.2018 10:29

Lavrov: Suriye´yi bölme ve kalıcı güç oluşturma girişimleri kabul edilemez

Facebook Twitter Linked-in

 

Moskova´da Avusturyalı mevkidaşı Karin Kneissi ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye´yi bölme girişimleri olduğunu gözlemlediklerini belirtti. Ayrıca kalıcı bir güç oluşturma çalışmaları olduğunu kaydeden Lavrov, bunların kabul edilemez olduğunu ve yapılan anlaşmalarla çeliştiğini kaydetti. 

Lavrov, 'BM Güvenlik Konseyi´nin 2254 sayılı kararına göre Suriye´nin toprak bütünlüğünün korunması ve Suriyelilerin geleceklerini dış müdahale olmadan tayin edebilecekleri bir siyasi süreç başlatılması gerekiyor' diye konuştu.

´ABD KANIT GÖSTERSİN´

Lavrov, ABD´nin Rusya ve Suriye´nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) heyetinin Duma´ya girmesine izin vermediği iddiasına yanıt verdi. 

Lavrov, 'ABD, Rusya ve Suriye´nin OPCW heyetinin Duma´ya girişine engel olduğuna dair kanıt olduğunu savunuyor. O halde kanıtları göstersinler' ifadelerini kullandı.

Rusya´nın kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili kanıtları sunduğunu anımsatan Lavrov, partner ülkelerinse sadece sadece açıklamayla yetindiğine dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —