• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Lavrov: Türk Akımı´nı diğer AB ülkelerine uzatmaya hazırız

Lavrov: Türk Akımı´nı diğer AB ülkelerine uzatmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Brüksel´in gerekli garantileri vermesi halinde Rusya´nın Türk Akımı doğalgaz boru hattını diğer AB ülkelerine uzatmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Avrupa İşletmeler Birliği (AEB) temsilcilerine hitap eden Lavrov, Brüksel´den sağlam hukuki garantiler aldıktan sonra Türk Akımı´nı diğer AB ülkelerine uzatmaya hazır olduklarını belirtti. 

´AB ÜLKELERİNİN İLGİSİNİ GÖRÜYORUZ´

Lavrov, 'Türk Akımı´nın ikinci kolunun AB topraklarına uzanması, Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin giderek artan talebini karşılayabilir. Çok sayıda AB ülkesinin buna büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz ve biz buna hazırız' dedi.

´GÜNEY AKIM´DAN DERS ÇIKARDIK´

Ancak Güney Akım´da yaşanan olumsuz gelişmelerle tecrübe kazandıklarını kaydeden Lavrov, bu nedenle Türk Akımı´nı AB ülkelerine uzatma çalışmalarına Brüksel´den garanti aldıktan sonra başlayacaklarını vurguladı.

´AB´NİN KUZEY AKIM-2 İÇİN YENİ MEVZUAT ÇIKARMASI AYRIMCILIK OLUR´

Öte yandan Lavrov, AB´nin Kuzey Akım-2 projesi için yeni mevzuat çıkarmaması gerektiğini, bunun projenin bazı yatırımcıları için ayrımcılık olacağını kaydetti.

'Avrupa Komisyonu´nun Kuzey Akım-2 ile ilgili müzakere yetkisi dayatma girişimlerini mesnetsiz buluyoruz' diye devam eden Lavrov, AB´nin sınırötesi haklarını Baltık Denizi´nde kullanması için bir gerekçe bulunmadığının altını çizdi.



19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor