Tarih: 14.10.2016 20:59

Lavrov: Türkiye, Karabağ krizinin çözümünde olumlu rol oynayabilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Ermenistan´ın başkenti Erivan´da gazetecilere açıklamalarda bulunan Lavrov, Dağlık Karabağ krizinin çözümünde kaydedilecek ilerlemenin Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi açısından önemli bir gelişme olacağını ifade etti.

'Eğer Ermenistan ve Türkiye, aralarındaki anlaşmayı Karabağ krizinden bağımsız olarak uygulama kararı alırsa, bundan elbette memnun oluruz. Ancak hissiyatımız, Karabağ´da sağlanacak ilerlemenin Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi bakımından önemli bir gelişme olacağı yönünde' diyen Rusya Dışişleri Bakanı, Ankara´nın Karabağ krizinde olumlu rol oynayabileceğine işaret etti.

Hukuken Azerbaycan´ın parçası olan ancak fiilen Ermenistan´ın desteğindeki Ermeni ayrılıkçıların denetiminde bulunan Dağlık Karabağ´daki gerginlik, 2 Nisan´da yeniden yükselmişti. 5 Nisan´da ateşkes anlaşmasını kabul eden her iki taraf da, bugüne dek çok sayıda ateşkes ihlalinde bulundu.

Bölgede ateşkes ilanı için 20 Haziran´da Saint Petersburg´da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dağlık Karabağ´daki çözüm sürecine ivme kazandırma konusunda anlaşma sağlamıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —