Tarih: 27.02.2018 11:20

Lavrov, Ürdünlü ve Alman mevkidaşlarıyla Suriye´yi görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Savunma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, Lavrov´un Safadi ile görüşmsinde, Doğu Guta´daki günlük insani ateşkese benzer adımların El-Tanf gibi  bölgelerde de atılması ve Rukban mülteci kampına insani yardımın ulaştırılması çağrısında bulunduğu belirtildi. 

Açıklamada, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi´nin bu yaklaşıma destek verdiği kaydedildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Lavrov ve Gabriel´in bugün telefonda görüşerek Doğu Guta´daki durumu değerlendirdiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Bakan Gabriel, tarafların hemen şimdi BM Güvenlik Konseyi´nin 2401 sayılı kararını uygulamak ve Suriye´deki ateşkesi mümkün kılmak zorunda olduğunu şiddetle savundu' ifadelerine yer verildi.

´BENZER ADIMLAR BAŞKA BÖLGELERDE DE ATILMALI´

Açıklamada, '5 saatlik insani ateşkes, bu bölgedeki insanlara gereken her şeyin sağlanması ve hayatların kurtarılması yönünde bir ilk adımdan fazlası değil' dendi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada da Lavrov´un, Doğu Guta´daki insani sorunun çözümü için Rus askerlerin hayata geçirdiği somut adımlar hakkında Gabriel´e bilgi verdiği kaydedildi.

Ayrıca Lavrov´un, ABD öncülüğündeki koalisyonu, BM Güvenlik Konseyi´nin 2401 sayılı kararın El-Tanf bölgesi, Rukban mülteci kampı ve Rakka kenti dahil Suriye genelinde uygulanması için acilen benzer adımlar atmaya çağırdığı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —