Tarih: 26.03.2016 10:07

Lavrov ve Kerry: Suriye anayasası ağustosta hazır olacakS

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry, dün Kremlin´de 4 saati bulan bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Lavrov ve Kerry, gece geç saatte bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Kerry, Suriye´deki siyasal geçiş için çerçeve oluşturulması ve anayasa taslağı hazırlanması konusunda Rusya´yla anlaşmaya vardıklarını söyleyip 'Her ikisinin de ağustosa kadar oluşturulmasını hedefliyoruz' dedi.

Lavrov da Suriye´deki siyasal geçiş görüşmelerinin hızlandırılması amacıyla hükümetle muhaliflerin doğrudan görüşmelere başlamaları için taraflar üzerindeki etkilerini kullanma konusunda Kerry´yle anlaştıklarını belirtti.

​´MOSKOVA´DAN PUTİN´İ DAHA İYİ ANLAYARAK AYRILIYORUM´

Bu arada Kerry, Moskova´daki görüşmelerinin, Putin´in, hava güçlerinin ana bölümünü Suriye´den geri çekme kararının nedenlerini daha iyi anlamasını sağladığını söyledi.

'Putin´in kararlarını daha iyi anladığımızı ve ilerlemek için hangi yoldan gitmemiz gerektiğini kabul ettiğimizi söylemem yerinde olur' diyen Kerry, 'Önümüzde uzun bir yol var. Ancak buradan partnerlerimizle hangi adımları uygulamamız gerektiğini daha iyi anlayarak ayrılıyorum' ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —