• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Lavrov ve Tillerson telefonda görüştü

Lavrov ve Tillerson telefonda görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD´li mevkidaşı Rex Tillerson telefonda Rusya´nın ABD´deki diplomatik temsilciliklerine karşı atılan yeni adımları görüştü.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov ve ABD´li Tillerson´un yaptıkları telefon görüşmesinde Rusya´nın ABD´deki diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerine yönelik yeni kısıtlamaların ele alındığını duyurdu.

Bakanlığın konuyla ilgili açıklamasında, 'ABD Dışişleri Bakanı, Rusya´nın ABD topraklarındaki diplomatik temsilciliklerinin faaliyetleri ile ilgili yeni kısıtlamaların en kısa zamanda açıklanacağı konusunda bilgi vermek için özellikle aradı ve söz konusu kısıtlamaların ana içeriğini bildirdi' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Lavrov´un Rusya´nın başlatmadığı ikili ilişkilerdeki gerilimin tırmanması konusunda duyduğu üzüntüyü dile getirdiği ve ‘ABD´nin açıkladığı yeni tedbirlerin Moskova´da dikkatle incelendikten sonra Rusya´nın tepkisi konusunda bilgi verileceğini´ ifade ettiği kaydedildi.

ABD: TILLERSON VE LAVROV İLİŞKİLERİ İYİLEŞTİRME YOLLARINI ARAYACAK

ABD idaresinden bir üst düzey yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve Rus mevkidaşı Lavrov´un, bugün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirme yollarının bulunması gerektiği konusunda görüş birliği bildirdiklerini aktardı. 

Kaynak, 'Dışişleri Bakanı Lavrov çok profesyonel. Rus Dışişleri Bakanı, ilişkilerimizi iyileştirme yollarını aramamız gerektiği görüşüne katıldı' dedi.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor