Tarih: 30.11.2017 21:01

Lavrov´dan ABD´nin RT kararı hakkında açıklama: Putin ne dediyse onu yaparız

Facebook Twitter Linked-in

 

Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lavrov, ‘Rusya yönetimine yakın çalışan Amerikan medya kuruluşlarının akreditasyonu iptal edilir mi?´ sorusuna, 'Bu konuda resmi temsilcilerimiz açıklamalar yaptı. Yasa kabul edildi, çerçeve bir yasa olup, (ABD´nin uygulamalarına) aynı şekilde yanıt verilmesini sağlıyor. Biz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in söyledikleri doğrultusunda hareket edeceğiz' yanıtını verdi. 

ABD Adalet Bakanlığı´nın talebi üzerine Russia Today (RT) televizyonu ve Sputnik´in yabancı bir ülkenin çıkarları için lobi faaliyetleri yapanları hedef alan bir yasa olan FARA kapsamında yabancı ajan olarak kaydedilmesinin ardından Rusya, Washington´a yanıt vermek için harekete geçmiş, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, yurtdışından finanse edilen basın kuruluşlarının yabancı ajan olarak tanınmasını öngören yasa düzenlemelerini onaylamış ve konu Federasyon Konseyi´ne taşınmıştı.

ABD´nin Rus basın kuruluşlarına yönelik adımlarının ardından misilleme yapan Rusya´da parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi, yurtdışından finanse edilen medya kurumlarının yabancı ajan olarak kaydedilmesini öngören yasayı geçen çarşamba 154 ‘evet´ oyuyla onaylamış, oylamada ‘hayır´ oyu çıkmamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu yasayı geçen hafta imzalamıştı. Yasa metnine göre Rusya´da faaliyette olup, yurtdışından finansal destek alan yabancı basın kuruluşları, yasa kapsamına alınabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —