• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Lavrov´dan ABD´nin Venezüella´ya olası askeri müdahalesi hakkında: Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem

Lavrov´dan ABD´nin Venezüella´ya olası askeri müdahalesi hakkında: Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD´nin Venezüella´ya yönelik askeri müdahalede bulunma ve bu zeminde Moskova ile Washington´un bölgede karşı karşıya gelme senaryosuna ihtimal vermek istemediğini belirtti.

 

Rus Zvezda televizyonuna konuşan Lavrov, ABD´nin Venezüella´ya yönelik askeri müdahalede bulunma ve bu zeminde Moskova ve Washington´un bölgede karşı karşıya gelme gibi bir senaryoya ihtimal vermek istemediğini kaydetti. 

'Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem. Washington´un şimdilik Venezüella ile ilgili çizgisinin nasıl bir hal aldığını sonuna kadar anlayamadığından eminim' diyen Rus Dışişleri Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

´LATİN AMERİKA´DAN DESTEK ÇIKMAZ´

'Şimdi Amerikalılar tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemeye devam ederken, askeri bir maceranın sonuçlarını yanlış hesapladıklarından hiç şüphem yok. Latin Amerika´dan onlara destek çıkan biri olmaz (anladığım kadarıyla 1-2 ülkeden bunu yapmalarını bekliyorlar).'

Latin Amerikalıların kendileriyle onur duyduklarını söyleyen Lavrov, bu nedenle herhangi bir askeri maceranın, bölgedeki ülkelerin ezici bir çoğunluğunun Venezüella´daki rejim değişikliği çizgisini desteklemekten geri adım atacaklarını, zira böyle bir adımın tümü için meydan okuma olacağını vurguladı. 

Daha önce CNN televizyonu, ABD Savunma Bakanlığı´nın konuyla ilgili bilgisi olan bir kaynağına dayanarak, Rusya, Çin ve Küba´nın Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimine ‘etkisini´ baskılamaya yönelik yeni askeri çözümler üzerinde çalıştığını duyurmuştu.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor