Tarih: 16.03.2018 14:41

Lavrov´dan ´Çekip gidin ve çenenizi kapayın´ diyen İngiltere Savunma Bakanı´na: Sanırım yeterince eğitimli değil

Facebook Twitter Linked-in

 

Astana´da Türk ve İranlı mevkidaşları ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında Lavrov´a, Londra´nın, eski Rus casus Sergey Skripal´n zehirlenmesi nedeniyle 23 Rus diplomatı ülkeden gönderme kararına Moskova´nın nasıl karşılık verebileceğine ilişkin değerlendirme yaparken, 'Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı' ifadelerini kullanan Williamson hakkındaki değerlendirmesi soruldu. 

´KENDİSİ ÇOK HOŞ BİR DELİKANLI, HERHALDE YÜKSEK TONDA AÇIKLAMA YAPARAK O DA TARİHE GEÇMEK İSTİYOR´ 

Lavrov, Williamson hakkında şu yorumu yaptı:

'İngiliz Savunma Bakanı´na gelirsek, kendisi çok hoş bir delikanlı. Herhalde yüksek tonda bir açıklama yaparak o da tarihe geçmek istiyor. (İngiltere Başkanı) Theresa May´in Rusya´nın suçluluğuna dair ana argümanı, ´highly possible´ (son derece mümkün). Williamson´ın argümanıysa ´Russia should go away´ (Rusya, çekip gitmeli). Sanırım, yeterince eğitimli biri değil. Bilmiyorum.'

Lavrov, söz konusu açıklamasında May´in, eski casus Skripal´in zehirlenmesine ilişkin Avam Kamarası´nda yaptığı açıklamaya gönderme yapıyor. Zira May söz konusu konuşmasında İngiltere´deki cinayet girişiminden Rusya´nın sorumlu olmasının ´son derece mümkün´ olduğunu savunmuştu.

İngiltere, cinayet girişimi olarak değerlendirilen zehirlenme olayının arkasında Rusya´nın olduğundan şüphelenmesinin nedenleriyle ilgili somut kanıt sunabilmiş değil.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —