• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Lavrov´dan Manafort davası hakkında açıklama: Ukrayna bağlantıları soruşturulmalı

Lavrov´dan Manafort davası hakkında açıklama: Ukrayna bağlantıları soruşturulmalı

Kiev yönetimi adına ABD´de milyonlarca dolarlık lobi faaliyeti yürütmekle suçlanan ABD Başkanı Donald Trump´ın eski kampanya menajeri Paul Manafort hakkındaki iddianameyi değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna bağlan

 

Lavrov, 'Manafort´un davasında Ukrayna izi bulundu. Ukrayna izi, Kiev aracılığıyla soruşturulmalı. Ukraynalı yetkililer, 2016 seçimlerindeki adaylara ilişkin tutumları hakkında çok şey anlatabilir' dedi. 

Manafort, ABD´ye karşı komplo kurmak, para aklamak, kendisini yabancı ajan olarak kayıt ettirmemek ve vergiyle ilgili konularda eksik bildirim yapmak gibi 12 ayrı suçlamadan dolayı hakim karşısına çıkmıştı. 

İddianamede Manafort´un Eski Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç´in isteği üzerine ABD´de milyonlarca dolarlık lobi kampanyası yürüttükleri belirtilmişti. 

​Konuyla ilgili olarak Twitter´dan açıklama yapan Trump, 'Özür dilerim ama bu (Manafort´a itham edilen suçlar), Paul Manafort Trump kampanyasına katılmadan yıllar önceydi. Neden sahtekar Hillary ve Demokratlara odaklanılmıyor? Ayrıca (Rusya ile Trump kampanyası arasında) Hiçbir gizli işbirliği yok!' ifadelerini kullanmıştı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor