Lavrov´dan Putin´in sağlık durumuna ilişkin açıklama

Lavrov´dan Putin´in sağlık durumuna ilişkin açıklama

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Ukrayna´nın doğusundaki Donbas bölgesinin 'özgürleşterilmesinin' Rusya için 'koşulsuz bir öncelik' olduğunu söyledi. Lavrov, Putin´in sağlık durumuna ilişkin iddialara da cevap verdi.

 

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Ukrayna´nın doğusundaki Donbas bölgesinin 'özgürleşterilmesinin' Rusya için 'koşulsuz bir öncelik' olduğunu söyledi. Lavrov, Putin´in sağlık durumuna ilişkin iddialara da cevap verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Fransız TF1 kanalına verdiği demeçte, Rusya´nın Ukrayna´yı işgaline dair açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Rusya için Ukrayna´nın doğusundaki Donbas bölgesinin 'özgürlüşterilmesinin', 'koşulsuz bir öncelik' olduğunu söyleyerek, bunu 'Ukrayna ordusu ve taburlarının Moskova´nın bağımsız devletler olarak tanıdığı Donetsk ve Luhansk´tan çıkarılması' olarak açıkladı. Donbas bölgesi, Donetsk ve Luhansk´tan oluşuyor.

Lavrov Rusya´nın 'askeri operasyonlar' yürüttüğü Ukrayna´nın diğer bölgelerinde yaşayanların da gelecekleri konusunda kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyledi. Kiev hükümeti Ukrayna´nın Herson bölgesinde da Rusya yanlısı Luhansk ve Donetsk modeline dayalı bir 'halk cumhuriyeti' ilanına ilişkin kontrollü bir referandumun yapılacağını tahmin ediyor.

Batı yanlısı muhaliflerin protesto gösterileri ve Ukrayna´da hükümetin devrilmesi sonrasında Rusya yanlısı bu iki bölgede (Luhansk, Donetsk) 2014 yılında 'halk cumhuriyetleri' ilan edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna´nın işgal edilmesinden kısa bir süre önce 21 Şubat´ta, Donetsk ve Luhansk´ın bağımsızlığını tanıyan kararnamelere imza atmıştı.

PUTİN´İN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN SORU

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov TF1´in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sağlık durumuna ilişkin bir sorusu üzerine, 'Kendisini ekranlardan gözlemleyebilir performansını okuyabilir, duyabilirsiniz. Mantıklı insanların bu adamda (Putin) hastalık ya da halsizlik belirtileri görebileceğini sanmıyorum' dedi.

Lavrov, Ekim ayında 70 yaşına girecek olan Putin´in her gün kamuoyunun karşısına çıktığını da belirtti.

'PUTİN´İN 3 YIL ÖMRÜ KALDI'

İngiliz basını Rus lider Putin´in kanser olduğu iddiasını bir kez daha gündeme getirmiş ve doktorların Putin´e biçtiği ömrü sayfalarına taşımıştı. Daily Mirror gazetesinin özel haberine göre, doktorları Rus lidere en fazla 3 yıl ömür biçti. İngiliz gazete haberi Rusya´nın devlet iç güvenlik kurumu olan Federal Güvenlik Servisi´nden (FSB) görev alan bir ajana dayandırdı

 

 

 

 



Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.

Yaşam

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Yükleniyor