• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Lavrov´dan Suriye´de kurulması planlanan güvenli bölgelerle ilgili açıklama

Lavrov´dan Suriye´de kurulması planlanan güvenli bölgelerle ilgili açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye´de güvenli bölgeler kurulmasının bu ülkedeki ateşkesi güçlendirmek için önemli bir adım olacağını belirtti.

 

Finlandiya´da mevkidaşı Timo Soini ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya´nın Suriye´de kurulmasını önerdiği güvenli bölgelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Lavrov, “İlgili tüm tarafların katılımıyla ve elbette Suriye hükümetinin onayıyla Suriye´de güvenli bölgeler kurulması fikri, şu anda Astana´da istişare ediliyor. Bu bölgeler, ateşkes rejiminin pekiştirilmesi açısından önemli bir adım olabilir” dedi.

‘ASTANA´DAKİ 4. TUR GÖRÜŞMELERİNİN BAŞARILI GEÇECEĞİNİ UMUYORUZ´

Öte yandan Lavrov, Kazakistan´ın başkenti Astana´da dün başlayan Suriye barış görüşmelerinin 4. turunun başarılı geçeceğini umduklarını da söyledi.

Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Astana´daki 4. tur görüşmelerinin özellikle ateşkes rejiminin pekiştirilmesi, ihlallere karşı yaptırım konusunda mekanizma oluşturulması ve mayın temizleme faaliyetleri yürütülmesi açısından başarılı geçeceğini umuyoruz.”

‘CENEVRE´DEKİ GÖRÜŞMELERE BU AY İÇİNDE DEVAM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ´

Bu arada Lavrov, Cenevre´deki Suriye barış görüşmelerinin gelecek turunun bu ay içinde düzenlenmesini beklediklerini kaydetti.

‘BAZI BATILI MESLEKTAŞLARIMIZ HAN ŞEYHUN´DAKİ OLAYIN SORUŞTURULMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR´ 

İdlib kentinin Han Şeyhun bölgesindeki kimyasal saldırıya ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Lavrov, şöyle konuştu: “4 Nisan´da Han Şeyhun´da kimyasal silah kullanılarak gerçekleştirilen bu olaydan duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. Rusya, olayın profesyonel, kapsamlı ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını istiyor ancak bazı Batılı meslektaşlarımız bunu engellemeye çalışıyor.”



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor