Tarih: 07.09.2016 23:51

Le Monde: G20 zirvesinde herkes Putin´le konuşmak için fırsat kolladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Le Monde´da yayınlanan makalede, 2014´te Avustralya´da, geçen yıl ise Türkiye´de düzenlenen G20 zirvelerinden farklı olarak, bu yılki zirvenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açısından çok başarılı geçtiği belirtildi. Putin´in Suriye konusunda Rusya´dan çok farklı düşünen Suudi Arabistan´ın temsilcisi Prens Muhammed bin Salman ile Hangzou´da iyi bir diyalog kurduğunu ifade eden gazete, “İki ülke petrol üretimi konusunda bir anlaşma bile imzaladı” ifadesini kullandı.

Putin´in ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı baş başa görüşmeyi de ‘zirvenin sürprizlerinden biri´ olarak niteleyen Le Monde´a konuşan bir diplomat da, “Herkesin kendisiyle konuşmak için fırsat kolladığı zirve, Putin için önceki iki zirvenin intikamıydı” dedi.

Makalede, zirvenin Çin ve Rusya´nın bazı önemli başlıklarda Batı´ya karşı kurdukları işbirliğini de gözler önüne serdiği kaydedildi.

‘ZİRVENİN ÖNE ÇIKAN İSİMLERİNDEN BİRİ DE ERDOĞAN´

Le Monde, G20 zirvesinin en başarılı isimlerinden birinin de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti. Darbe girişimi sonrasında Erdoğan´ın zirvede ilk defa dünya liderleriyle üst düzey temas kurduğunu belirten gazete, Erdoğan´ın buradaki temaslarını ‘Suriye´de bir güvenli bölge oluşturma´ önerisini gündeme getirmek için kullandığını ifade etti. Gazete, makalede “Erdoğan bu yıl bu önerisini Rusya´yla ilişkilerini düzeltmesinden aldığı güçle daha güvenli bir şekilde dile getirdi” görüşüne yer verdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —