Tarih: 19.05.2017 13:32

Le Pen, adaylığını açıkladı: Savaşçılarıma önderlik etmemeyi düşünemem

Facebook Twitter Linked-in

 

TF1 televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Le Pen, 11 ve 18 Haziran tarihlerinde yapılacak milletvekili seçimleri için aday olup olmayacağının sorulması üzerine, 'Evet, aday olacağım' dedi.

Cumhurbaşkanı seçiminin 23 Nisan´da yapılan ilk turunu atlayarak büyük bir başarı elde eden ve 7 Mayıs´ta yapılan seçimin ikinci turunu Emmanuel Macron´a kaybetmesine rağmen 10,6 milyon seçmenin oyunu almayı başaran Le Pen, 'Çok önemli olduğunu düşündüğüm bir savaşta savaşçılarıma önderlik etmemeyi düşünemem' ifadelerini kullandı.

​Macron´un, bu hafta açıkladığı kabinede merkez sol Sosyalist Parti ve merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinden politikacılar olduğuna dikkati çeken Le Pen, Fransa´nın önemli ana partilerinin hükümet ve cumhurbaşkanı ile birleştiğini iddia etti.

AB karşıtlığı ile bilinen Le Pen, euro´nun Fransız halkını endişelendirdiğine işaret ederek, bunu dikkate alacaklarını ve tartışacaklarını belirtti.

Fransızlar 11 Haziran´da milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. İlk turda en az yüzde 50 oy alan milletvekili adaylarının doğrudan Ulusal Meclise gireceği yarışta, herhangi bir adayın yüzde 50´yi yakalayamadığı sandalyeler için ikinci tur seçimler yapılacak. 18 Haziran´daki ikinci tura, ilk turda yüzde 12,5 ve üzeri oy alan adaylar katılabilecek ve burada en fazla oyu alan aday milletvekili seçilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —