• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Le Pen Dokunulmazlık Zırhına Sığındı

Le Pen Dokunulmazlık Zırhına Sığındı

Partisindeki danışman ve korumasını Avupa Parlamentosu´nda kadrolu göstererek AP bütçesinden maaş ödenmesini sağlamakla suçlanan Fransız aşırı sağ lider Marine Le Pen, konuyla ilgili soruşturma yürüten adli polisin ifade vermesi yönü

 

Partisindeki danışman ve korumasını Avupa Parlamentosu´nda kadrolu göstererek AP bütçesinden maaş ödenmesini sağlamakla suçlanan Fransız aşırı sağ lider Marine Le Pen, konuyla ilgili soruşturma yürüten adli polisin ifade vermesi yönündeki çağrısını reddetti.

Fransa´nın AB´den çıkmasını savunan ve AB kurumlarıyla kavgaya giren Le Pen, AB´nin bu nedenle kendisine bir komplo hazırladığını öne sürüyor.

Le Pen avukatları aracılığıyla soruşturma hakimlerine gönderdiği mektupta seçimler sonuçlanana kadar hiçbir ifade verme çağrısını kabul etmeyeceğini bildirdi.

Marine Le Pen, 'Bu soruşturmayı bundan yıllar önce yapabilirlerdi. Ya da seçimlerden sonra bir kaç ay içinde yapabilirler. Şimdi gündeme gelmesi doğrudan seçimlerle ilgilidir' dedi.

Avrupa Parlamentosu,Marine Le Pen´in partideki sekreteri ve korumasını AP kadrolarında gösterdiğini tespit ederek Le Pen´den ödenen maaş bedeli olan 340 bin Euro´yu iade etmesini istemişti.

Dokunulmazlık zırhı

Marine Le Pen, adli soruşturma talebini reddederek, hukuki olarak büyük bir risk almıyor. Avrupa Parlamentosu milletvekili statüsü nedeniyle dokunulmazlık zırhına sahip olan Marine Le Pen´in zorla ifade vermesi için dokunulmazlığının kaldırılması şartı var.

Ancak dokunukmazlık zırhı olmayan Le Pen´in ünlü koruması Thierry Léger ve özel sekreteri Catherine Griset polise ifade verdi. Griset hakkında ön soruşturma açılması kararlaştırıldı.

Adli polis, soruşturma ile ilgili olarak hafta başında Front National genel merkezine baskın düzenlemiş, Le Pen´in danışmanı ve korumasını ifade vermek üzere göz altına alınmıştı.

Seçim anketleri Marine Le Pen´in ilk turu açık arayla önde bitireceğini, ikinci turda da oy oranının yüzde 44´e kadar yükseldiğini gösteriyor.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor