• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Le Pen, ´Frexit´ten vazgeçti

Le Pen, ´Frexit´ten vazgeçti

Fransız aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen´in, seçim kampanyasının ana vaatleri olan Avrupa Birliği´nden (AB) çıkış ve euro para biriminden frank´a dönüşten vazgeçtiği açıklandı.

 

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan partinin baş ekonomi stratejisti Bernard Monot, partinin cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra politika değişikliğine gittiğini açıkladı.

´FRANSIZ HALKIN BİZE VERDİĞİ MESAJI ALDIK´

Gazeteye demecinde Monot, şunları kaydetti: 'Frexit olmayacak. Fransız halkın bize verdiği mesajı aldık. Euro´nun teknik açıdan sürdürülebilir olduğuna hala inanmıyorum ama bu konuda inatla ısrar etmemizin bir manası olmaz.' 

´AB ANLAŞMALARINI YENİDEN MÜZAKERE ETMEYE ODAKLANDIK´

Monot, partisinin yeni politika olarak AB´yle anlaşmalarının müzakere edilmesine yöneleceğini belirtti: 'Bundan sonra politikamız, AB anlaşmalarının yeniden müzakere edilerek, bütçemiz ve bankacılık düzenlemelerinde daha çok kontrol sahibi olmaktır.'

FREXIT VE EURO´DAN ÇIKIŞ

Ülkede ´Frexit´ olarak anılan Fransa´nın AB´den çıkışı ve euro para birimi yerine frank´a dönülmesi, Ulusal Cephe´nin hem 2012 hem de bu yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en önemli vaatleriydi. Ancak anktelere göre Fransızların çoğu, euro para birimini ve AB´de kalmayı tercih ediyor.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor