Tarih: 12.12.2017 19:47

Le Pen´in partisine adli soruşturma

Facebook Twitter Linked-in

 

Le Monde gazetesinde yer alan habere göre, daha önce parti üyesi çok sayıda AP milletvekili hakkında açılan soruşturma bu kez parti tüzel kişiliği hakkında açıldı.

AP´de görevli FN üyelerinin, usulsüz şekilde danışman çalıştırdıkları iddiaları sonrası açılan soruşturma kapsamında kasım ayı sonunda parti yöneticisi Wallerand de Saint-Just´un mali savcılığa ifadeye çağrıldığı ve ardından parti hakkında da adli soruşturma kararının çıkarıldığı kaydedildi.

AP´de görev yapan veya daha önce görev yapmış 19 Fransız üyenin, 2012-2017 yıllarında ´sahte danışman´ çalıştırarak AB´yi 5 milyon euro zarara uğrattığı iddiaları üzerine, AP içerisinde de soruşturma başlatılmıştı. 

Bu soruşturma kapsamında Ulusal Cephe´nin eski başkanı Jean-Marie Le Pen ve mevcut başkan Marine Le Pen´in de ifadeleri alınmış, Marine Le Pen´in AP´deki ve Fransız Ulusal Meclisi´ndeki dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Parti için çalışan çok sayıda görevlinin, AP´de danışman olarak gösterilip haksız kazanç sağlandığı ve AP´nin zarara uğratıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında FN genel merkezi, daha önce iki kez polis baskınına uğramıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —