• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Le Pen´in ´Ya o ya ben´ dediği Merkel: Son kişiyim

Le Pen´in ´Ya o ya ben´ dediği Merkel: Son kişiyim

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron´un Berlin ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Almanya´nın Fransa´ya yeni iktidar döneminde ´ne yapması gerektiğini söylemek´ gibi bir niyetinin olmadığını vurguladı.

 

Fransa´da dün resmen göreve başlayan yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´u ağırlamaya hazırlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel´in Fransa´yla ilgili sözleri, aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen´in ´Fransa´yı bir kadın yönetecek: Ya ben ya Merkel´ ifadesini hatırlattı.

´ORTAK ÇALIŞMAYA AÇIĞIZ´

Merkel, Macron´la görüşmesinde yeni Fransa cumhurbaşkanına 'Almanya´nın geçmişte uyguladı şekilde bir iş sektöründe reform tavsiyesinde bulunacak mısınız' sorusuna, 'Fransa´nın ne yapması gerektiğini söyleyecek son kişi benim' cevabını verdi. 

Özellikle genç Fransızların iş bulma fırsatına sahip olmalarının önemli olduğunu kaydeden Alman başbakan, 'Elbette onunla konuşacağım. Ona, ortak çalışmaya açık olduğumuzu söyleyeceğim' diye ekledi.

Le Pen, 7 Mayıs´taki seçimlerin ardından ülkesini ´kesinlikle bir kadının yöneteceğini´ ve bunun ya kendisi ya da Merkel´in olacağını ifade etmişti. Le Pen, bu sözüyle Merkel´in Fransız siyasetini yönlendireceğini kastetmişti.

MACRON´UN İLK YURT DIŞI ZİYARETİ

Dün yemin ederek görevi resmen devralan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ilk resmi yurt dışı ziyaretini Berlin´e gerçekleştiriyor.

Merkel, Macron´un seçilmesinin Avrupa için bir fırsat olduğunu savundu: 'Almanya, uzun vadede ancak Avrupa iyi olursa kendisi de iyi olacak. Yeni Fransa cumhurbaşkanının seçilmiş olması, Avrupa´nın gelişimine dinamizm katma fırsatı sunuyor. Yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´la olumlu girişimler başlatmak için herşeyi yapacağız.'



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor