• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti: Rusya´nın diyalog için alacağı inisiyatifleri desteklemeye hazırız

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti: Rusya´nın diyalog için alacağı inisiyatifleri desteklemeye hazırız

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakan Yardımcısı Ahmed Maitik, Rusya´nın Libya´da siyasi diyalog kurulması için alacağı her türlü inisiyatifi desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

 

Sputnik´in sorularını yanıtlayan Maitik, Rusya´nın Libya´daki tüm taraflarla temas halinde olduğunu ve dengeli bir tutum sergilediğini belirterek, Moskova´nın diyalog için alacağı her türlü inisiyatife destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

‘MAREŞAL HAFTAR, ANLAŞMAYI KABUL ETMELİ´

Rusya´yı Libya´daki diğer tarafları siyasi anlaşma imzalamaya ve siyasi sürece katılmaya ikna etmek için diplomasi faaliyetlerinde bulunmaya çağırdıklarını kaydeden Maitik, 'Trablus´taki yeni hükümeti tanımayan Libya ordusu komutanı Mareşal Halife Haftar siyasi anlaşmanın koşullarını kabul etmeli' dedi.  

Libya´da ordu güçleri, aralık başında ülkede istikrarı yeniden sağlamak amacıyla yönetime el koyulduğu ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurmuştu. Sputnik´e konuşan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Ali Katrani, ordunun Mareşal Halife Haftar liderliğinde ülkede geçiş süreci başlattığını ve bunun sonucunda toprak bütünlüğünün yeniden sağlanacağını ifade etmişti.




22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor