Tarih: 17.08.2020 23:48

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkilisi: Askeri kurumlar inşa edilmesi konusunda Türkiye ve Katar´la anlaştık

Facebook Twitter Linked-in

 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin en-Nemruş, eğitim ve danışma alanlarında askeri kurumlar inşa edilmesi için Libya´yı desteklemeleri konusunda Türk ve Katar Savunma Bakanlarıyla anlaştıklarını duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye´nin Libya temaslarına değinen Nemruş, 'Akar ve Atiyye ile eğitim ve danışma alanlarında askeri kurumlar inşa edilmesi için Libya´ya destek verme konusunda anlaştık' dedi.

Bu kapsamda danışmanlar ve askeri personelin Libya´ya gönderilmesini kararlaştırdıklarını ifade eden Nemruş, Türk ve Katarlı bakanların, siyasi çözümü ve meşru hükümeti desteklediklerini vurguladığını aktardı.

Katar Savunma Bakanlığı´nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da, Atiyye´nin, Hulusi Akar, Nemruş ve Libya Başbakanı Fayiz Serrac´la Libya´daki son gelişmeleri görüştüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile bugün Libya´nın başkenti Trablus´a gelmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —