• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Libya üzerinden gelecek sıcak hava dalgası Türkiye´yi etkisi altına alacak

Libya üzerinden gelecek sıcak hava dalgası Türkiye´yi etkisi altına alacak

Pazar gününden itibaren ülkenin doğu kesimleri, İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz´de sıcaklıkların artması bekleniyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Libya üzerinden gelecek hava ile sıcaklıkların 40 derecelere varacağını söy

Pazar gününden itibaren ülkenin doğu kesimleri, İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz´de sıcaklıkların artması bekleniyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Libya üzerinden gelecek hava ile sıcaklıkların 40 derecelere varacağını söyledi.

Libya üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava dalgası Türkiye´yi etkisi altına alacak.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, beklenen sıcak havaya ilişkin bilgi verdi.

Dilek Çalışkan beklenen sıcaklıkların Türkiye´de her zaman yaşanmayacağını belirterek, ´´Libya üzerinden gelecek sıcak hava dalgası bu sene üçüncü kez görülecek´´ dedi.

Başta yurdun doğu bölgelerinde oldukça etkili olması beklenen sıcak havanın İç Anadolu ve Akdeniz´de de etki düzeyinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi gününden başlayarak pazar günü de sıcaklıkların artacağı İstanbul´da rüzgarlar sıcak esecek. Bölgede sıcaklıkların 32 ila 33 derece olması bekleniyor.

Çalışkan, ´´İstanbul´da pazartesi günü sağanak yağış görülebilir. Bununla beraber batıda sıcaklıklar salı ve çarşamba günü biraz düşebilir´´ açıklamasında bulundu.

40 dereceye varan sıcaklıklar kapıda

Pazar günü ve sonrasında ise İzmir, Muğla, Denizli, Antalya, Ankara 37-40 derecelere çıkacak.

Beklenen sıcaklıklara ilişkin Çalışkan, ´´Yurdun batı kesimlerinde nem yapar ancak İç Anadolu Bölgesi ve Doğu´da kuru sıcak yapar. Bu sıcaklar gölgede 37 derece ise güneşin altında 10 derece eklemek lazım´´ dedi



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor