• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Libya´dan ´cesetleri temizlemeyi öneren´ İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson´a: Açıkla, özür dile

Libya´dan ´cesetleri temizlemeyi öneren´ İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson´a: Açıkla, özür dile

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson´ın Libya´nın Sirte kentinin ´yeni bir Dubai´ olması için ´tek yapılması gerekenin cesetleri ortadan kaldırmak´ olduğunu söylemesine tepki gösterdi ve ko

 

UMH tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Libya UMH Başkanı Fayiz es Serrac ve İngiltere´nin Trablus Büyükelçisi Peter Millett, başkent Trablus´ta katıldığı bir toplantı sırasında, Serrac, büyükelçiye Johnson´ın Libya ile ilgili sözlerinin ´kabul edilemez ve garip´ olduğunu söyleyerek, sözlerine açıklama getirmesi talebinde bulundu' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Büyükelçi Millett´in bakanın ´yüzlerce Libyalıyı öldüren terör örgütü IŞİD´in cesetlerinin toplanmasını´ kast ettiğini söylediği belirtildi.

​Libya´daki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi´ndeki (TM) Dış İlişkiler Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Johnson´ın ülkesi ile ilgili sarf ettiği sözlerinden dolayı İngiltere hükümetinin Libya´dan özür dilemesi istendi.

Johnson, İngiltere´nin Manchester şehrinde Muhafazakar Parti kongresi kapsamındaki yan toplantılardan birinde yaptığı konuşmada, 'Sirte´yi yeni Dubai´ye çevirmek için parlak bir vizyonları var. Yapmaları gereken tek şey cesetleri temizlemek' demişti.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor