• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Libyalı Petrol ve Gaz Bakanı: Türkiye ile sınırın çizilmesi Libya´ya geniş deniz alanı verdi

Libyalı Petrol ve Gaz Bakanı: Türkiye ile sınırın çizilmesi Libya´ya geniş deniz alanı verdi

Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Oun, Türkiye ile deniz sınırı anlaşmasının Libya´ya büyük su alanı sağladığını söyledi.

Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Oun, Türkiye ile deniz sınırı anlaşmasının Libya´ya büyük su alanı sağladığını söyledi, bakanlığının Ulusal Petrol Şirketi (NOC) eski Başkanı Mustafa Sanallah´a Libya´da sondaja başlaması için bir mektup gönderdiğini söyledi. Türkiye ile yapılan anlaşma gereği Libya sularında sondaja başlama kararı alındığını bildirdi, ancak Sanallah buna aldırmadı.

Oun şunları da açıklamalarına ekledi. 'Libya´nın petrol üretiminin günde 3 milyon varile ulaşması için yaklaşık 10 yıla ihtiyacı var. Libya, Bakanlığın yaptığı bir araştırmaya göre şu anda 29 petrol lokasyonu ve 12 doğalgaz lokasyonu keşfetti.'  Hükümetin 34 milyar Libya dinarı bütçe ayırdığını söyledi; 6,4 milyar dinar, NOC´nin önceki yükümlülüklerini çözmek için kullanıldı.

Libya petrolünün gelirlerinin yönetimine ilişkin olarak ABD başta olmak üzere birçok ülkenin büyükelçiliklerinin yaptığı önerileri değerlendiren; Oun, petrol gelirlerini yönetmekten bahsetmenin Libya devletinin yönetimi üzerinde bir dış etki yaratma girişimi olduğunu söyledi.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor