• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Lieberman: İran´ın Suriye´de askeri varlığı yok

Lieberman: İran´ın Suriye´de askeri varlığı yok

İsrail´de Rusça yayın yapan Kanal 9´a konuşan Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, ´´Söylenenin tersine Suriye´de İranlı yok. Sadece uzmanlar, danışmanlar gibi kişilerden oluşan bir havuzları bulunuyor. Suriye´de askeri üs kurmayı da bec

 

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail´de Rusça yayın yapan Kanal 9´a ilginç açıklamalar yaptı. İran´ın Suriye´de şimdiki halde askeri varlığının kalmadığını söyleyen Lieberman şöyle konuştu: ´´Söylenenin tersine Suriye´de İranlı yok. Ama uzmanlar, danışmanlar gibi kişilerden oluşan bir havuzları bulunuyor. Bizim baş amacımız da İran´ın gerçek bir askeri güç olarak Suriye´de varolmasını önlemek.´´  

´İSTEDİLER AMA BECEREMEDİLER´

BBC´nin Suriye´de İran´ın kalıcı askeri üs inşa ettiğine dair uydu görüntülü haberlerini yalanlar yönde konuşan İsrail Savunma Bakanı, ´´İran, Rusya´nın yanıbaşında kendi limanlarını, havalimanlarını ve askeri üslerini kurmak istedi. Ama bunu da beceremedi´´ dedi.

´AÇIKÇA İTTİFAKA HAZIR DEĞİLLER´ 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran´ı, IŞİD´le savaşın başını çekmesine karşın, ´teröristlik, terör sponsorluğu ve sadece bölgeye değil tüm dünyaya en büyük tehdit olmakla´ suçluyor. Suudi Arabistan ve İsrail´den yetkililerin, İran´a karşı gizli işbirliğine gittikleriyle ilgili itirafları dikkat çekiyor. 

Lieberman ise ´´Maalesef Arap ülkeleri İran´dan kaynaklanan tehditten çok kamuoyunun tepkisinden korktukları için İsrail´le açıkça temas veya ittifak kurmaya hala hazır değil. Kendi halklarından çok İran´dan korkmaya başladıkları zaman İsrail´le açık işbirliğini kabul etmekten başka seçenekleri olmayacak´´ değerlendirmesi yaptı. 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor