• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Lockheed Martin-Roketsan Füze Anlaşması

Lockheed Martin-Roketsan Füze Anlaşması

Türkiye`nin başkenti Ankara`da imzalanan anlaşma, SOM-J füzelerinin F-35 içerisinde veya diğer uçaklarda dışarıda taşınmak üzere geliştirilmesini, üretimini, pazarlanmasını, satışını ve desteklenmesini içeriyor.Lockheed Martin Missil

Şirketlerden yapılan açıklamaya göre Lockheed Martin ile Türk füze üreticisi ROKETSAN, çarşamba günü, F-35 savaş uçağı için SOM-J füzesi üretmek ve satmak üzere bir anlaşma imzaladı.

Türkiye`nin başkenti Ankara`da imzalanan anlaşma, SOM-J füzelerinin F-35 içerisinde veya diğer uçaklarda dışarıda taşınmak üzere geliştirilmesini, üretimini, pazarlanmasını, satışını ve desteklenmesini içeriyor.

Lockheed Martin Missiles and Fire Control Başkan Yardımcısı Rick Edwards, 'Lockheed Martin`in Türkiye ile eski bir ortaklık geçmişi var ve bu çok önemli projede ROKETSAN ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.' dedi. Edwards anlaşmanın ayrıca uzun menzilli füze teknolojisine artan talebi karşılamayı amaçladığını belirtti.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ise 'Müşterek Saldırı Uçağı (JSF) projesi içinde SOM-J`nin kapasitesine sahip başka bir füze yok. Bence SOM-J, ABD de dâhil projedeki diğer ülkeler için önemli bir seçenek olacak.' dedi.

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Kaptan da 'Bu ortak girişimin SOM-J`ye dair farkındalığı artıracağına F-35 savaş uçağının savaş kapasitesi gerekliliklerini karşılamak açısından harika bir fırsat sunduğuna inanıyoruz.' şeklinde konuştu. (İngiliz Haber Reuters - 22 Ekim 2014)

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor