Londra metrosunda patlama: 22 kişi hastaneye kaldırıldı

Londra metrosunda patlama: 22 kişi hastaneye kaldırıldı

İngiltere´nin başkenti Londra´nın batısındaki bir metro istasyonunda patlama oldu. El yapımı patlayıcının kullanıldığı saldırıda yaralanan 22 kişi hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Polis olayı ´terör saldırısı´ olarak de?

 

İngiltere´nin başkenti Londra´nın güneybatısındaki Parsons Green istasyonundaki bir metro vagonunda yaşanan patlamada 22 kişinin yaralandığı belirtildi.

Patlamanın kaynağının trendeki bir çantanın içinde bulunan beyaz bir kovadaki el yapımı patlayıcı olduğu belirtildi.

TERÖR SALDIRISI OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Olay yerinden herkesin uzak durması çağrısında bulunan polis olayı ´terör saldırısı´ olarak değerlendiriyor.

Polis İngiliz gizli servisi MI5´ın polise destek olduğunu ayrıca soruşturmaya yüzlerce detektifin katıldığını açıkladı.

YOLCULARIN CİLDİNDE YANIKLAR OLUŞTU

Patlama sonucu bazı yolcuların cildinde yanıklar meydana geldi

´BÜYÜK BİR ALEV TOPU OLUŞTU´

İngiliz basını olayın ardından insanların panik halinde ´canlarını kurtarmak´ için koştuğunu ve izdiham yaşandığını ayrıca görgü tanıklarının patlama kaynaklı ´büyük bir alev topu´ oluştuğunu aktardıklarını yazdı.

​İngiltere Başbakanı Theresa May´in öğlen saatlerinde olayla ilgili olarak acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık etmesi planlanıyor.

Olayın yaşandığı metro hattının Earls Court-Wimbledon ve Ealing Broadway-Turnham Green bölümlerindeki seferler askıya alınırken, istasyon ve civarındaki yollar da polisin soruşturması kapsamında kordon altında tutuluyor.

Londra´da 7 Temmuz 2005´te, 4 intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700´den fazla kişi yaralanmıştı.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.

TRUMP: LONDRA´DA EZİK BİR TERÖRİST TARAFINDAN YAPILAN BİR BAŞKA SALDIRI

ABD Başkanı Donald Trump saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Londra´da ezik bir terörist tarafından yapılan bir başka saldırı. Scotland Yard´ın gözlem altında tuttuğu kaçık ve hasta insanlar var. Proaktif davranılmalı' ifadelerini kullandı.

​Açıklamalarını 'Ezik teröristlere daha sert davranılmalı. İnternet onların başlıca üye kazandırma aracı. Bunu kesmeli ve daha iyi kullanmalıyız' sözleriyle sürdüren Trump ardından konuyu kendi ülkesine getirerek ABD´deki seyahat yasağının ´daha geniş kapsamlı´ olması gerektiğini savundu.

´ABD´DEKİ SEYAHAT YASAĞI DAHA GENİŞ VE SERT OLMALI´

Trump, 'ABD´deki seyahat yasağı daha geniş, sert ve daha spesifik olmalı ancak aptalca bir şekilde bu siyaseten doğru olamıyor! Son 9 ayda IŞİD´e karşı (eski ABD Başkanı Barack) Obama yönetiminin 8 yılda yaptığından daha fazla ilerleme kaydettik. Garazkâr ve proaktif davranmalıyız' dedi.

 

 


Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading