Londra Borsası İslama uygun faizsiz bonolar da satacak
İngiltere, Londra`yı İslam ülkeleri için faizsiz kazancın esas alındığı bir finans merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Cameron, 'Londrayı sadece Batı`daki bir İslamî finans merkezi olarak görmek istemediğini, Dubai`nin yanında dünya ?
BBC
İngiltere Başbakanı David Cameron, İslami kurallara uygun finansal ürünler planını açıkladı. Londra`daki Dünya İslami Ekonomik Forumu`nda konuşan Cameron, Londra Borsası`nın yeni endeks oluşturacağını, Hazine`nin de 300 milyon dolar değerinde İslami tahvil çıkaracağını açıkladı.
`Sukuk` adı verilen ve faizsiz bono anlamına gelen bu tahviller, sahibine faiz yerine İslami kurallara uygun olarak kâr payı ya da kira ödemelerini öngörüyor.
Böylece hangi şirketlerin İslami ölçütlere uyduğu netleştirilerek daha fazla Müslüman yatırımcı çekilmesi amaçlanıyor. İngiltere böylece Müslüman olmayıp da İslami tahvil satışı yapan ilk ülke olacak.
Bazı İslami düşünürler, bu yöntemin faiz ödemesinden farklı olmadığına inanıyor.İslam kurallarına göre faiz haram. Kazancın kaynağı faize değil, ticaret veya iş faaliyetlerine dayanmalı.
Kumar veya alkol gibi Şeriat`a göre yasak etkinliler de kazanç kapısı olmamalı.
'İngiltere için fırsat'
Cameron, İslami finansın İngiltere`nin finansal hizmetler sektörü için iyi bir fırsat olduğuna inanıyor. İslami yatırımlar son yedi yılda yüzde 150 arttı. Bu yatırımların gelecek yıl iki trilyon dolar civarında olması bekleniyor.
Cameron, Forum`daki konuşmasında, 'Ben Londra`nın sadece Batı dünyasında İslami finansın başkenti olmasını değil, Londra`nın Dubai`nin yanında, dünyanın herhangi bir yerindeki İslami finans merkezlerinden biri olmasını istiyorum.' dedi.
Cameron, 'Bazı ülkeler içe kapanıktır, dış dünyaya kapılarını kaparlar ve dünyadaki değişimin gelecekteki başarıyı etkilediğini görmezden gelirler. İngiltere bu hatayı yapmayacak.' dedi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
