Londra´da Brexit karşıtı gösteri

Londra´da Brexit karşıtı gösteri

Brexit referandumun 2. yıl dönümünde binlerce kişi, ülkenin AB üyeliği için ikinci bir oylama talep etti

 

Başkent Londra´daki Pall Mall Caddesi´nde toplanan binlerce AB yanlısı gösterici, '10 Numara' Başbakanlık Ofisinin önünden geçerek İngiliz parlamentosuna yürüdü. 

'Open Britain' adlı hareketin örgütlediği 'Halkın oyu' gösterisine katılanlar, İngiliz hükümetine AB üyeliğini oylamak için halka bir şans daha vermesi ve ikinci bir referanduma gidilmesi çağrısında bulundu.

Theresa May başbakanlığındaki İngiliz hükümeti aleyhine sloganlar atan eylemciler, başbakanlık ofisi önünden geçerken May´i yuhaladı.

İngiltere´de Brexit´i durdurmaya yönelik kampanyalara Macar asıllı ABD´li milyarder George Soros da mali destek veriyor.

BREXİT YASA TASARISI

İngiltere´de parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası ülkenin AB´den ayrılması sürecini düzenleyen yasa tasarısını geçen hafta onaylamış ve üst kanat Lordlar Kamarasına sevk etmişti. Yasa tasarısı daha önce Lordların Brexit karşıtı değişikliklerine maruz kalmış, her defasında Avam Kamarası tasarıyı hükümetin Brexit politikasına uyumlu hale getirmişti. 

İngiltere´de yasa tasarıları, parlamentonun iki kanadı arasında uyum sağlanana kadar gidip gelmeye devam ediyor ve son aşamada Kraliçe 2. Elizabeth´in onayı ile yürürlüğe giriyor. 

Lordlar Kamarasında ülkenin AB üyeliğinin veya Gümrük Birliği ve Tek Pazar üyeliğinin sürmesinden yana olanlar çoğunluğu teşkil ediyor.

NE OLMUŞTU?

İngiltere, 2016´nın haziran ayında yapılan referandumda yüzde 48´e karşı yüzde 52 oyla AB´den ayrılma kararı almış, 29 Mart 2017´de de Lizbon Anlaşması´nın 50. maddesini işleterek ayrılık sürecini resmen başlatmıştı.

2017´nin haziran ayında başlayan müzakereler için AB Komisyonunun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ve İngiltere Brexit Bakanı David Davis başkanlığında teknik ekipler görevlendirilmişti.

İngiltere ile AB Komisyonu, aralık ayında vatandaş hakları, AB´ye yapılacak ödemeler ve İrlanda adasındaki sınır sorununu kapsayan başlıklardan oluşan müzakerelerin birinci safhasıyla ilgili anlaşmaya varmıştı.

AB ve İngiltere, Brexit´in ardından 2 yıl sürecek bir geçiş süreci konusunda da anlaşma sağlandığını açıklamıştı. Barnier, geçiş sürecinin büyük olasılıkla 31 Aralık 2020´de sona ereceğini, bu geçiş döneminde vatandaşlar ve işletmelerin karşılıklı mevcut haklardan faydalanmaya devam edeceğini, İngiltere´nin bir süreliğine AB´nin Gümrük Birliği, Tek Pazar ve diğer politikalarından faydalanabileceğini duyurmuştu.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading