• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Londra´da saldırının ardından İslamofobik nefret suçlarında artış

Londra´da saldırının ardından İslamofobik nefret suçlarında artış

İngiltere´nin başkenti Londra´da cumartesi gecesi düzenlenen terör saldırısının ardından nefret suçlarında artış görüldü.

 

Londra Belediyesi´nin yayımladığı verilere göre, kentte 2017 itibariyle günde ortalama 38 nefret suçu işlenirken, saldırıların ardından bu oran günde 54´e çıktı. 

İSLAMOFOBİK NEFRET SUÇLARI ORTALAMASI GÜNDE 20´YE ÇIKTI

Yine bu yıl günde ortalama 3.5 İslamofobik nefret suçu işlenirken, saldırıların ardından İslamofobik suçlar ise günlük ortalama 20´ye ulaştı. Söz konusu suçlar rakamının, özellikle 2013´te İngiliz asker Lee Rigby´nin gündüz vakti sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesini takiben kaydedilen seviyenin de üzerine çıkarak, bu yılın şimdiye kadar ki en yüksek seviyesine ulaştığı kaydedildi.

HAN: İSLAMOFOBİK OLAYLARDA ÖNEMLİ ARTIŞ KAYDEDİLDİ

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, yaptığı açıklamada, 'Londra Köprüsü´nde yaşanan saldırının ardından nefret suçu ve İslamofobik olaylarda önemli bir artış kaydedildi' dedi.

´Aşırılığın kökünü kazımak üzere´ polisin elinden gelen her şeyi yapacağını vurgulayan Han, nefret suçlarına yönelik ´sıfır tolerans yaklaşımı´ benimsediklerini vurguladı.

HAN: NEFRET SUÇUNA ŞAHİT OLURSANIZ, POLİSE BİLDİRİN

Tüm Londralılara ´bir araya gelme´ çağrısında bulunan kentin ilk Müslüman Belediye Başkanı Han, 'Eğer bir nefret suçunun işlendiğine şahit olursanız, lütfen polise bildirin. Nefret suçu işlerseniz, tutuklanabilirsiniz' dedi. 

Adada yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Bu sayının 2030 yılına kadar 5 buçuk milyona ulaşması öngörülüyor.

NE OLMUŞTU?

Kullandıkları minibüsle, cumartesi gecesi Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü´nde yayaları ezen, daha sonra yakındaki Borough Pazarı´nda araçtan inerek çevrede bulunanları bıçaklayan üç kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırganların dışında 8 kişinin hayatını kaybettiği olayda, 10´u ağır 48 kişi yaralanmıştı.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor