Tarih: 17.08.2015 16:12

LOT-THY Stratejik İşbirliği Anlaşması

Facebook Twitter Linked-in

 

Wyborcza.biz

Polonya Hava Yolları (LOT) ile Türk Hava Yolları (THY) öncelikle piyasa analizi yapacak ardından gelecekte beraber hizmet verebilecekleri uçuş noktalarının potansiyelini araştıracak. LOT ile THY arasındaki anlaşmanın, joint venture (ortak girişim) anlaşmasının imzalanmasına zemin hazırlaması bekleniyor.

LOT Başkanı Sebastian Mikosz, “Bu anlaşmayla iki hava yolu şirketi de global ve ortak bir noktada bir araya geleceği için memnunum. Bu sayede yolcular, kısa süre içinde iki hava yolu şirketinin de sefer ve ağlarından en iyi şekilde faydalanabilecek.” açıklamalarında bulundu.

Anlaşma, iki şirket arasındaki stratejik ortaklığın başlangıcı niteliğinde olup gelecekte iş birliğinin ve uçuş noktalarının artması, uçuş şartlarının ise iyileştirilmesi anlamına geliyor. Yayımlanan bildiride “Bu anlaşmanın amacı, yolcuların iki hava yolu şirketinin de uçuş ağından ve diğer imkânlarından faydalanabilmesini sağlamaktır.” ifadeleri dikkatleri çekiyor.

THY ve LOT´un Varşova ile İstanbul arasında karşılıklı uçuşları var; THY, şimdilik haftada beş sefer düzenliyor.

THY Orta Avrupa Başkan Yardımcısı Fatih Cığal, haziran ayında Wyborcza gazetesine “Kısıtlama olmasa bu sayıyı artırabilecek durumdaydık. Varşova´ya haftada iki sefer düzenlemek ayrıca İstanbul-Krakov seferlerini açmak istemiştik.” ifadelerini kullanmıştı.

Şu an sadece planlar var çünkü 1967 tarihli anlaşmayla Türkiye ile Polonya Hava Yollarının ne şekilde çalışabilecekleri düzenlenmiş durumda. Anlaşma, şu an için sadece İstanbul ve Ankara ile Varşova ve Krakov seferlerini mümkün kılıyor.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Alman Handelsblatt gazetesine “Gelecekte THY, Almanya´ya yönelik uçuşlar için kendi ucuz tarifeli şirketini faaliyete geçirecek.” açıklamasında bulunmuştu. Türkler bunu yaparsa uzun seferlerde yolcu çekmeye çalışan Luftansa, Air France ve diğer Avrupalı hava yolu şirketlerine ciddi bir darbe vuracak.

THY, 2012 yılında LOT´u satın almakla ilgilenmiş ancak AB´deki bir hava yolu şirketinin en fazla yüzde 49´unu alabileceği için bundan vazgeçmişti.(Polonya, Wyborcza.biz - 13 Ağustos 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —