• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Lübnan 29 ay sonra cumhurbaşkanını seçti

Lübnan 29 ay sonra cumhurbaşkanını seçti

Lübnan´da 2014´ten bu yana devam eden cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi. Özgür Yurtsever Hareketi´nden Mişel Aun, Lübnan Meclisi´nde düzenlenen 46. oturumun 2. turunda 83 vekilin oyunu alarak Lübnan´ın 13. cumhurbaşkanı oldu.

 

Lübnan Meclisi, 29 aylık uzun bir maratonun ve 45 başarısız girişimin ardından eski Lübnan Genelkurmay Başkanı Mişel Aun´u cumhurbaşkanı olarak seçti. Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri´nin oğlu Saad Hariri´nin lideri olduğu Müstakbel Hareketi ile Hizbullah´ın Aun´a destek vermesi 29 aydır devam eden krizin çözülmesinde etkili oldu.

AUM: BÖLGEDEKİ YANGIN LÜBNAN´A SIÇRAMAYACAK

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kameralar karşısına geçen Aum ilk mesajında Suriye ve Irak´ta yaşananlara atıf yaparak ´bölgedeki yangının Lübnan´a sıçramasına engel olmaya yemin etti.´

Terörizmin kökü kazınana dek hükümetinin öncelikle ve önleyici şekilde terörle mücadeleye odaklanacağını kaydeden Aum, Lübnan´a sığınan 1.5 milyonu aşkın Suriyeliye de değindi. Aum, Suriye krizine bulunacak çözümün sığınmacıların ülkelerine geri dönmesini içermesi gerektiğinin altını çizdi. Aum ayrıca, sığınmacı kamplarının ‘terörist sığınağına´ dönmemesi gerektiğini ifade etti.




30° / 19.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor