Tarih: 01.02.2018 12:55

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: Liberman´ın sözleri Lübnan için doğrudan bir tehdit

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman´ın, ´Lübnan´ın, petrol ve doğalgaz arayacağı 9. blok, İsrail´indir´ şeklindeki bugünkü sözlerine, Lübnanlı liderlerden cevap geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından yapılan yazılı açıklamada, Liberman´ın sözleri, 'Lübnan´ın kendi karasuları üzerindeki egemenlik hakkına bir saldırı olarak' nitelendi. Her türlü meydan okuma karşısında, Lübnan´ın konumunu güçlendirmek dışında herhangi bir gayret sarf etmeyeceklerini belirten Avn, 'Liberman´ın sözleri, Lübnan için doğrudan bir tehdit' ifadelerini kullandı. 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, bugün mecliste yaptığı konuşmada, İsrail´in tehdit konuşmaları karşısında, Lübnanlıların daha fazla birlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

HARİRİ: TÜM BU TEHDİTLER İSRAİL´İN BÖLGEDEKİ YAYILMA VE YERLEŞİM POLİTİKALARININ PARÇASI

Lübnan Başbakanı Saad Hariri´nin basın ofisinden konu ile ilgili yayımlanan bildiride, 'İsrailli yetkililer, birkaç gündür Lübnan´ı tehdit eden sözler kullanıyor. Liberman´ın son sözleri de açık bir provokasyondur ve Lübnan´a karşı meydan okumadır. Tüm bu tehditler, İsrail´in bölgedeki yayılma ve yerleşim politikalarının bir parçasıdır' ifadelerine yer verildi.

Bildiride, Lübnan Hükümeti´nin, Lübnan´a ait olan deniz sahasındaki 9. blokta, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde petrol ve doğalgaz araması başlattığı vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —