• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Lübnan Dışişleri: Rusya´yla enerji anlaşması imzalamamızı engellemeye çalışıyorlar

Lübnan Dışişleri: Rusya´yla enerji anlaşması imzalamamızı engellemeye çalışıyorlar

Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil, Rusya ile doğalgaz anlaşması imzalamamaları için kendilerine baskı yapıldığını söyledi.

 

Moskova´da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bassil, 'Rus şirketleriyle doğalgaz keşif konusundaki ilk anlaşmamızı imzalamak üzereyiz. Ancak Lübnan´ı bu yoldan çevirme girişimlerine tanıklık ediyoruz' dedi.

Bazı güçlerin farklı gerekçelerle terör örgütlerini kullanarak Lübnan´ı korkutma ve ülkenin faaliyetleri önünde engel çıkarma kampanyası düzenleme planları yaptığını kaydeden Bassil, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun´u koltuktan indirme girişimleri olduğunu da vurguladı.

´RUSYA´NIN ORTADOĞU´DAKİ NÜFUZUNUN ARTMASINI UMUYORUZ´

Bassil, bölgede bir güç dengesi kurulması için Rusya´nın Ortadoğu´daki nüfuzunu artırmaya devam edeceğini umduklarının da altını çizdi.

LAVROV: GÜVENLİ BİR LÜBNAN´DAN YANAYIZ

Bassil´in ardından söz alan Lavrov da, Rusya´nın güvenli ve tüm güç unsurlarının etkin olduğu bir Lübnan´dan yana olduğunu kaydetti.

Lavrov, 'En önemli husus ise, tüm sorunların dış müdahale olmadan bizzat Lübnan halkı tarafından çözüme kavuşturulmasıdır' diye ekledi.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor