• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Lübnanlı uzman: Beyaz Miğferler İngiliz ve Amerikan istihbaratının talimatıyla mizansen yaptı

Lübnanlı uzman: Beyaz Miğferler İngiliz ve Amerikan istihbaratının talimatıyla mizansen yaptı

Lübnanlı emekli General Amin Hteyt, Beyaz Miğferler´in Suriye´den tahliye edilmesinin, söz konusu örgütün tam anlamıyla Batı´ya ait bir ürün olduğunu gösterdiğini, Beyaz Miğferler´in ABD, Fransa ve İngiltere´nin Suriye´ye her türlü

 

Suriye´de insanların kurtarıldığı düzmece mizansenler üretmekle ve aşırıcılık yanlılarıyla işbirliği yapmakla suçlanan Beyaz Miğferler örgütünün üyeleri, aile fertleriyle birlikte Suriye´den İsrail´e tahliye edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın açıklamasında, Beyaz Miğferler´in Suriye savaşı sırasında en çok ses getiren provokasyonlarda parmağı olduğu, örgüt üyelerinin Suriye´den tahliye edilmesinin bu kişilerin özünü ve ikiyüzlülüğünü ortaya koyduğu ifade edildi. 

Sputnik´e konuşan Lübnanlı emekli General Amin Hteyt, Beyaz Miğferler´le ilgili açıklamalarda bulundu. Hteyt, Beyaz Miğferler´in Suriye´den tahliye edilmesinin, söz konusu örgütün tam anlamıyla Batı´ya ait bir ürün olduğunu gösterdiğini, Beyaz Miğferler´in ABD, Fransa ve İngiltere´nin Suriye´ye her türlü saldırısının haklı çıkarılması için ‘sipariş üzeri bilgi fonu´ üretme görevini yerine getirdiğini söyledi ve şöyle devam etti:

´SURİYE´YE KARŞI DÜZENLENEN OPERASYONLARDA DESTEK SAĞLADILAR´

'Yaratıcının yarattığını nasıl kurtardığını gördük. Bununla ilgili birçok kanıt olduğu için böyle konuşuyorum. Birincisi, bu grup ABD´nin desteğiyle İngiltere tarafından kuruldu, ikincisi, bu kişiler İsrail´deki askeri kamplarda eğitildi ve ardından Suriye´ye yollandı. Üçüncüsüyse, sözde belgesel çekimleri İngiliz ve Amerikan istihbaratının talimatıyla yapıldı, bu çekimler, Suriye´ye karşı düzenlenen operasyonlara bilgi bazlı destek sağladılar.' 

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü´nün Ortadoğu Merkezi´nden Vladimir Fitin, Sputnik´e verdiği demeçte Beyaz Miğferler´in kurgulanmış video çekimlerini İngiliz ve Amerikan istihbaratının talimatıyla ve onların parasıyla yaptığını söyledi.

Fitin, 'Şimdi bu kişileri, hızla ilerleyen Suriye ordusunun ellerine düşmemesi için acilen Suriye´den tahliye ediliyor' diye konuştu.

Beyaz Miğferler´in şimdilik sadece bir kısmının tahliye edildiğine dikkat çeken uzman, diğer üyelerin teröristlerin kontrol ettiği bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğünü ve muhtemelen yeni bir provokasyon videosu hazırlıyor olabileceklerini aktardı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor