Tarih: 29.07.2017 09:19

‘Lübnanlılar, İncil´de yok edildiği söylenen Kenanlıların torunu´

Facebook Twitter Linked-in

 

Bronz Çağ Kenanlıları 3000 ilâ 4000 yıl önce bugün İsrail, Lübnan, Suriye ve Ürdün topraklarının bulunduğu topraklarda yaşam sürdü. Ancak alfabe kullanan ilk topluluk olduğu bilinmesine rağmen, İncil´de yok edildiği anlatılan Kenanlılar hakkında çok az yazılı bilgi günümüze ulaştı. 

American Journal of Human Genetics dergisinde yer alan bir makaleye göre, uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekip, söz konusu topraklarda bulunan antik DNA kalıntıları üzerinde bir araştırma yaptı ve bu araştırma sonucunda Kenanlıların göç hareketlerinin haritasını çıkardı. Araştırmada Lübnan´ın antik Sidon kentinde rastlanan 5 insan genomu, günümüzde aynı bölgede yaşayan 99 Lübnanlının genomlarıyla karşılaştırıldı.

Araştırma sonucunda modern Lübnanlıların yüzde 90´ının atalarının Kenanlıların soyundan geldiği öğrenildi. Genetik incelemeler, Kenanlıların genetik izlerinin Lübnanlıların genetik özellikleri ile yalnızca çok az daha açık ten rengine sahip olmaları durumu dışında büyük benzerlik gösterdiğini ortaya koydu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —