Lübnan´da yoğun talep sonucu defter kalmayınca pasaport başvuruları askıya alındı. Ekonomik krizdeki ülkede yüzbinlerce insan başka ülkelere göçmeye çalışıyor.
Lübnan İçişleri Bakanlığı, yüksek talep sonucu stokta defter kalmaması nedeniyle pasaport başvurularının askıya alındığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığına bağlı Genel Güvenlik Dairesinden yapılan yazılı açıklamada, bugünden itibaren pasaport işlemleri için yeni randevu kabul edilemeyeceği, sadece mevcut başvurular üzerinden hizmet verileceği ifade edildi.
Açıklamada, pasaport başvuru merkezlerinde 2020´den bu yana çok yoğun işlem yapıldığı, pasaport almak isteyenlerin sayısının neredeyse 10 kat arttığı kaydedildi.
Yoğun başvuru nedeniyle pasaport defterinde sıkıntı yaşandığına işaret edilen açıklamada, tedarikçi firmanın talep edilen miktarda defter temin edemediği aktarıldı.
Ülkede 2019´dan beri yaşanan ekonomik kriz ve 20 saati bulan elektrik kesintileri nedeniyle birçok Lübnanlı daha iyi bir yaşam için başka ülkelere göç etmeye çalışıyor.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya