Lukaşenko: Azerbaycan veya Ermenistan ile neden kavga edelim?
Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, blog yazarı Alexander Lapşin´in iadesiyle ilgili hiç bir konu yüzüden Azerbaycan ve Ermenistan ile ilişkileri bozmak niyetinde olmadıklarını açıkladı.
Belarus Cumhurbaşkanlığı Basın Servisinin aktardığına göre, Minsk´te Ermenistan Büyükelçisi Armen Haçataryan ile görüşen Lukaşenko, ‘Biz (Belarus ve Ermenistan) iki komşu ülkeyiz, öyle de kalacağız. Ermenistan ile Azerbaycan arasında sorunlar var, ama Azerbaycan da bizim komşumuz. Azerbaycan veya Ermenistan ile neden kavga edelim ki? Belki bir gün Azerbaycan ve Ermenistan´ın işine yarayacağız. O yüzden beni ilgilendirmeyen konulara karışmam´ ifadelerini kullandı.
Ermenistan´ın Minsk´e yönelik eleştirilerine neden olan blog yazarı Alexander Lapşin´in Azerbaycan´a iade edilmesine ilişkin açıklama yapan Belarus lideri, ‘Ermenistan´ın bu konuyla ne alakası var? Daha önce Ermenistan´dan Lapşin ile ilgili hiç bir açıklama bana gelmemişti. Bu adam Azerbaycan tarafından devletlerarası aramaya verilmiş, sonra da ülkemizde gözaltına alınmıştı. Biz de yasalara saygılı şekilde davranarak Lapşin´i bizim teslim etmemiz gereken tarafa, yani onu aramaya veren ülkeye iade ettik´ şeklinde konuştu.
AZERBAYCAN´A İADE EDİLMİŞTİ
Rusya ve İsrail vatandaşlığını taşıyan ve Azerbaycan´ın izni olmadan uluslararası toplum tarafından tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti´ni ziyaret etmiş olması nedeniyle kara listeye dahil ettiği Lapşin, 2016 yılının sonunda Minsk´te gözaltına alınmıştı. Belarus Başsavcılığı, Azerbaycan´ın talebini karşılayıp blog yazarını Azerbaycan´a iade etme kararını almıştı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
