• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Lukaşenko: Dağlık Karabağ krizini çözmek için yardımcı olmaya hazırım

Lukaşenko: Dağlık Karabağ krizini çözmek için yardımcı olmaya hazırım

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Dağlık Karabağ krizinin barışçı çözümü için yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

 

Azeri haber ajansı Trend´e konuşan Lukaşenko, Ukrayna´nın güneydoğusundaki Donbass´ta yaşananlara kayıtsız kalmayan Belarus halkının Karabağ´daki gelişmelerden de üzüntü duyduğunu belirtti.

Lukaşenko, 'Ruslar, Ukraynalılar, Belaruslular, Ermeniler, Azeriler ve diğer halkların temsilcileri Sovyetler Birliği olarak adlandırılan aynı büyük devletin ve dostane ailenin parçaları. Bu nedenle barışın tesisi, hayatın normale dönmesi ve insanların huzuru için her türlü çabayı göstereceğiz' dedi.

´MİNSK´İN KARABAĞ´DAKİ TUTUMU DEĞİŞMEDİ´

Belarus lideri, Minsk´in Dağlık Karabağ kriziyle ilgili tutumunun değişmediğini de ifade etti.

Sorunun sadece müzakere masasında ve uluslararası hukuk ilkelerine uygun şekilde çözülebileceğini savunan Lukaşenko, 'Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu üyesi olan Belarus, çatışmaların barışçı yollardan çözümü taraflara yardımcı olmaya hazır' ifadelerini kullandı.

Hukuken Azerbaycan´ın parçası olan ancak fiilen Ermenistan´ın desteğindeki Ermeni ayrılıkçıların denetiminde bulunan Dağlık Karabağ´daki gerginlik, 2 Nisan´da yeniden yükselmişti. 5 Nisan´da ateşkes anlaşmasını kabul eden her iki taraf da, bugüne dek çok sayıda ateşkes ihlalinde bulundu.

Bölgede ateşkes ilanı için 20 Haziran´da St. Petersburg´da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dağlık Karabağ´daki çözüm sürecine ivme kazandırma konusunda anlaşma sağlamıştı.




18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor