Tarih: 02.03.2022 16:57

Lukaşenko, Rusya´nın Moldova´yı işgal planını ifşa etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın Ukrayna´ya yaptığı saldırı 7. gününde devam ederken, Putin´in müttefiklerinin başında gelen Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko güvenlik konseyi toplantısında yaptığı sunumundaki harita gündeme geldi. Lukaşenko´nun televizyonda canlı yayınlanan sunumundaki haritada, Rusya´nın Moldova´ya yönelik bir işgal planı olduğu görüldü.

Rusya´nın Ukrayna´ya yaptığı saldırının 7. Gününde havada ve karada devam ederken, Vladimir Putin´in müttefiklerinden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko´nun paylaştığı harita dünya gündemine geldi.

/resimler/2022-3/2/1659561512236.jpg

Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna işgali ve Belarus´un katılımını görüşmek üzere güvenlik konseyi ile bir araya geldi.

Konsey sırasında sunum gerçekleştiren Lukaşenko´nun kullandığı haritadaki görüntüler ise savaşın seyrine dair endişe yarattı.

Lukaşenko konsey sırasında, Belarus´un önemli Ukrayna hedeflerine yönelik füze saldırılarından bahsederken paylaşılan haritada ayrıca ülke genelinde Rus birlikleri için önerilen savaş planları da ortaya çıktı.

Lukaşenko´nun televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında Moldova´ya yönelik planlı bir Rus işgali görülen haritada, Odessa kentinden Moldova´ya giriş yapılmasının gündemde olduğu ve o yöne doğru bir ok çıkarıldığı görülüyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —