• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Macaristan: Avrupa´nın güvenliği Türkiye´nin istikrarıyla başlıyor

Macaristan: Avrupa´nın güvenliği Türkiye´nin istikrarıyla başlıyor

Ankara´yı çok önemli bir partner olarak nitelendiren Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa´da güvenliğin Türkiye´deki istikrarla başladığını ifade etti.

 

Gayrıresmi AB dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere gittiği Malta´da gazetecilere açıklamalarda bulunan Szijjarto, “Türkiye´nin AB için çok önemli bir partner olduğunu düşünüyoruz. Göç anlaşması imzalanırken, AB´nin Avrupa´nın güvenliğini Türkiye´nin eline bıraktığı unutulmamalı” dedi. 

Szijjarto, göç anlaşmasının uygulamaya koyulmaması durumunda, yüz binlerce hatta milyonlarca göçmenin, Batı Balkan güzergahı üzerinden yine AB ülkelerine gelmeye başlayabileceğini vurguladı.

‘REFERANDUM SONUÇLARINA SAYGI DUYUYORUZ´

Öte yandan Zijjarto, Türkiye´deki anayasa değişikliği referandumunun sonuçlarına saygı duyduklarını kaydetti. Avrupa´da belirsizliğe yol açacak bir durumun oluşmasını istemediğini de söyleyen Macar bakan, Türkiye´deki istikrarın AB´nin tamamının çıkarına olduğunun altını çizdi.

‘AVRUPA, İNSAN HAKLARI KONUSUNDA ÇİFTE STANDART UYGULAMAMALI´

Türkiye´deki insan hakları durumuna ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Szijjarto, şöyle konuştu: “Çifte standartlardan kaçınmalıyız. Zira göç anlaşmasının imzalandığı dönemde, AB kurumları Türkiye´deki insan hakları sorunlarına dikkat çekmediler. Türkiye´nin istikrarına zarar verecek durumlardan uzak durmalıyız.”



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor