• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Macaristan Başbakanı Orban: Göç, ´Soros Planı´ için sadece bir araçtır

Macaristan Başbakanı Orban: Göç, ´Soros Planı´ için sadece bir araçtır

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macar asıllı iş adamı George Soros´un, göç aracılığıyla ulusları zayıflatarak Hristiyan kültürüne son darbeyi vurmak istediğini iddia etti.

 

 
Başbakan Orban, Budapeşte´de düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, Avrupa´da, Macar hükümetinin de aralarında bulunduğu, ulusal çıkarları ön planda tutan hükümetlerin bertaraf edilmeye çalışıldığını belirtti. 

´SOROS PLANINI ENGELLEYECEĞİZ´

Macaristan´ın kendi sınırlarını koruyacağını kaydeden Orban, ulusal çıkarları ön planda tutan hükümetleri bertaraf etmek isteyen ´Soros Planı´nı engelleyeceklerini söyledi.

´HALKLARI ZAYIFLATMAK İSTİYORLAR´

Avrupa´da karar verici tüm forumlarda Soros´un desteklediği kurum ve kuruluşların çok etkili olduğunu savunan Orban, ´´Soros´un askerleri, ne yapmamız, ne söylememiz, ne düşünmemiz ve hatta kendimizi nasıl tanımlamamız gerektiğine kendileri karar vermek istiyorlar. Göç, ´Soros Planı´ için sadece bir araçtır. Bununla halkları zayıflatıp, Hristiyan kültürüne son darbeyi vurmak istiyor.´´ diye konuştu.

´AVRUPA´NIN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR´

Orban ayrıca, ´Soros Planı´nın, Avrupa´nın güvenliğini ciddi bir şekilde tehdit ettiğini belirterek, bu yüzden Avrupa´da terör eylemlerinin ve suç oranlarının arttığını iddia etti.

ORBAN, SOROS´U 1 MİLYON SIĞINMACIYI AVRUPA´YA TAŞIMAKLA SUÇLUYOR

Sığınmacı karşıtı tutumuyla bilinen Macaristan hükümeti, Macar asıllı iş adamı George Soros´u, finanse ettiği sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yıllık 1 milyon sığınmacıyı Avrupa´ya taşımakla suçluyor. Başbakan Orban, Soros için şu ifadeleri kullanmıştı: 'Soros, gizli bir şekilde kendi kurumları üzerinden yasa dışı göçe maddi destek veriyor. Soros´un göçmen siyasetine göre, AB´ye her yıl 1 milyon sığınmacı taşınmalı. AB Komisyonu, George Soros ve sivil toplum kuruluşları, Macaristan´ın göçmen düzenlemesine saldırıyor, Macaristan´ın sınırdaki tel örgüyü yıkmasını, hukuki düzenlemeler yapmasını ve yasa dışı göçmenlerin ülkeye girişine izin vermesini istiyorlar.'

Macar hükümeti ülke genelinde Soros karşıtı kampanya da başlatmıştı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor